Pondělí

6. 5. 2024

Dopolední svačina: Rýžová kaše se skořicí, jablko, čaj ovocný – (A:07)

Oběd – polévka: Masová – (A:01a,09)

Oběd – hlavní jídlo: Treska s brokolicí a sýrem, brambor, minerálka/voda – (A:01a,04,07)

Odpolední svačina: Chléb se žervé, rajče, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Úterý

7. 5. 2024

Dopolední svačina: Pěna šunková, chléb chia, okurka, jablko, čaj ovocný – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka: Luštěninová – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Debrecínský guláš, těstovina, voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina: Chléb s bylinkovým máslem, okurka, jablko, mléko/čaj (musli srdíčka) – (A:01a,01b,07)

Středa

8. 5. 2024

Dopolední svačina: 

Oběd – polévka:                                     Státní svátek

Oběd – hlavní jídlo:                                MŠ uzavřena

Odpolední svačina:

Čtvrtek

9. 5. 2024

Dopolední svačina: Rohlík sýrový, hroznové víno, mléko/čaj – (A:01a,06,07)

Svačina plavání:  Sýrový rohlík, jablko – (A:01a,06,07)

Oběd – polévka:  S játrovými knedlíčky – (A:01a,03,07,09)                

Oběd – hlavní jídlo: Krůtí nudličky na kari, jasmínová rýže, voda – (A:07)

Odpolední svačina: Houska, flora, kedluben, vitakao/čaj (racio piráti) – (A:01a,07)

Pátek

10. 5. 2024

Dopolední svačina:  Pomazánka vajíčková, chléb, jablko, mléko/čaj – (A:01,01b,03,07)

Oběd – polévka:  Kuřecí s kapáním – (A:01a,03,07,09)                                                                    

Oběd – hlavní jídlo:  Čočka na kyselo, chléb, okurka, ledový čaj/voda – (A:01a,01b,07,10)                                            

Odpolední svačina:  Domácí koláč, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,03,07)

Pondělí

13. 5. 2024

Dopolední svačina: Pomazánka z tvarohu, chléb, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Zeleninová – (A:01a,03,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Sicilské špagety, mošt/voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina:  Chléb s máslem, okurka, pomeranč, mléko/čaj (pomeramnč) – (A:01a,01b,07)

Úterý

14. 5. 2024

Dopolední svačina:  Smetanový jogurt, cereálie, jablko, čaj tropico – (A:01a,06,07)

Oběd – polévka:  Z vaječné jíšky – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Slovenské halušky se zelím, minerálka/voda – (A:01a,12)

Odpolední svačina:  Chléb s madetou, rajče, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Středa

15. 5. 2024

Dopolední svačina:  Chléb obložený vejcem, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,03,07)

Oběd – polévka:  Špenátová – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Znojemská pečeně, rýže, voda – (A:01a,10)

Odpolední svačina:  Šlehané žervé, chléb, ředkvičky, mléko/čaj (sušenka) – (A:01a,01b,07)

Čtvrtek

16. 5. 2024

Dopolední svačina:  Pomazánka z cizrny, chléb, okurka, jablko, čaj ovocný – (A:01a,01b,06,07,10)

Svačina plavání:  Donut s čokoládou, jablko – (A:01,03,06,07)

Oběd – polévka:  Zeleninová s noky – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Fazolový kotlík s chlebem, sirup meruňkový/voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Domácí bábovka, jablko, mléko/čaj (přesnídávka) – (A:01a,03,07)

Pátek

17. 5. 2024

Dopolední svačina: Pěna česneková, chléb, rajče, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Hovězí s mušličkami – (A:01a,09)

Oběd – hlavní jídlo: Maso v mrkvi, šťouchaný brambor, voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina:  Chléb s pomazánkovým máslem, zeleninová miska, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Jídlo připravují:

Alena Taclíková    – hlavní kuchařka

Juliia Brostivska    – kuchařka

Anastázie Nkele Noahová – pomocná kuchařka

Jídelníček vypracovala:

Lucie Bestová – vedoucí školní jídelny (ŠJ)


Vážení strávníci,
na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v prezentaci: ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ

  • Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
  • Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
  • Změna jídelníčku vyhrazena.
  • Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
  • Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.

  • EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
  • ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 


Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 – Lepek – další členění:
01a – Lepek pšenice
01b – Lepek žito
01c – Lepek ječmen
01d – Lepek oves

Původní kód 08 – Skořápkové plody – další členění:
08a – Mandle
08b – Lískové ořechy
08c – Vlašské ořechy
08d – Kešu ořechy
08e – Pekanové ořechy