Pondělí

11. 12. 2023

Dopolední svačina: Pěna sýrová, chléb, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka: Zeleninová s jáhlami – (A:09)

Oběd – hlavní jídlo: Škubánky s perníkem, ovocný nápoj grepový/voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina: Houska raženka s máslem, pomeranč, mléko/čaj (pomeranč) – (A:01a,07)

Úterý

12. 12. 2023

Dopolední svačina: Pomazánka z kuřecího masa, chléb, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07,10)

Oběd – polévka: Z krupice a vejce – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Čerstvá ryba, šťouchaný brambor, voda – (A:04,07)

Odpolední svačina: Bio tvaroh s jogurtem, cereálie špaldové, jablko, čaj (bio tvaroh s jogurtem) – (A:01a,01c,07)

Středa

13. 12. 2023

Dopolední svačina: Pomazánka mrkvová s ředkvičkami, chléb, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Pohanková – (A:09)

Oběd – hlavní jídlo: Koprová omáčka, hovězí maso, houskový knedlík, minerálka/voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina: Croisant se sýrem, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,07)

Čtvrtek

14. 12. 2023

Dopolední svačina: Chléb obložený šunkou a sýrem, jablko, čaj rakytník  – (A:01a,01b,07)

Svačina plavání:  Tvarohová buchta, jablko – (A:01a,07)

Oběd – polévka:  Krém z pečené zeleniny – (A:01a,07,09)                

Oběd – hlavní jídlo: Masovozeleninové rizoto se sýrem, jablko, voda – (A:07)

Odpolední svačina: Chléb s almette, rajče, jablko, mléko/čaj (biosaurus) – (A:01a,01b,07)

Pátek

15. 12. 2023

Dopolední svačina:  Chléb žitný s pomazánkovým máslem, rajče, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Batátová s čočkou beluga – (A:0)                                                     

Oběd – hlavní jídlo:  Vepřová pochoutka, zelí, brambor, ovocný nápoj jablkový/voda – (A:01a,07,12)                          

Odpolední svačina:  Chléb s plátkovým sýrem, okurka, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Pondělí

18. 12. 2023

Dopolední svačina: Chléb chlupatý, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka: Bramborová s kroupami – (A:09)

Oběd – hlavní jídlo: Buchtičky se šodó, jablko, voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina: Chléb, palouček, rajče, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Úterý

19. 12. 2023

Dopolední svačina:  Pomazánka z tuňáka, chléb, paprika, jablko, čaj lesní plody – (A:01d, 01b,04,07)

Oběd – polévka:  Kuřecí – (A:01a,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Znojemská pečeně s rýží, sirup višňový/voda – (A:01a,10)

Odpolední svačina:  Chléb, máslo bylinkové, okurka, jablko, mléko/čaj (sušenka) – (A:01a,01b,07)

Středa

20. 12. 2023

Dopolední svačina:  Chléb obložený vejcem, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,03,07)

Oběd – polévka:  Z míchaných luštěnin – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Filé na másle, vařený brambor, zeleninová obloha, mošt/voda – (A:04,07)

Odpolední svačina:  Kaiserka, almette, okurka, banán, mléko/čaj (banán) – (A:01a,07)

Čtvrtek

21. 12. 2023

Dopolední svačina:  Pomazánka z tvarohu, chléb, rajče, jablko, bílá káva/čaj – (A:01a,01b,07)

Svačina plavání:  Ovesná svačinka, jablko – (A:01,01d,06,07)

Oběd – polévka:  Zeleninová s noky – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Guláš segedínský, knedlík, ledový čaj/voda – (A:01a,03,07,12)

Odpolední svačina:  Chléb, lučina, lahůdková mrkvička, jablko, mléko/čaj (čoko popies) – (A:01a,01b,07)

Pátek

22. 12. 2023

Dopolední svačina:  Amarantové lupínky s mlékem, jablko, čaj meloun a jahoda – (A:07)

Oběd – polévka:  Ze zeleného hrášku – (A:01a,03,07)

Oběd – hlavní jídlo: Boloňské špagety se sýrem, voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina:  Chléb, flora, okurka, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Jídlo připravují:

Alena Taclíková    – hlavní kuchařka

Juliia Brostivska    – kuchařka

Anastázie Nkele Noahová – pomocná kuchařka

Jídelníček vypracovala:

Lucie Bestová – vedoucí školní jídelny (ŠJ)


Vážení strávníci,
na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v prezentaci: ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ

  • Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
  • Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
  • Změna jídelníčku vyhrazena.
  • Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
  • Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.

  • EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
  • ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 


Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 – Lepek – další členění:
01a – Lepek pšenice
01b – Lepek žito
01c – Lepek ječmen
01d – Lepek oves

Původní kód 08 – Skořápkové plody – další členění:
08a – Mandle
08b – Lískové ořechy
08c – Vlašské ořechy
08d – Kešu ořechy
08e – Pekanové ořechy