Pondělí

26. 9. 2022

Dopolední svačina:  Chléb s madetou, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Pohanková – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Slovenské halušky se zelím, sirup meruňkový/voda – (A:01a,03,12)

Odpolední svačina: Máslo pomazánkové, chléb, rajče, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Úterý

27. 9 2022

Dopolední svačina: Pomazánka tvarohová s kapií, chléb, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka: S játrovými knedlíčky – (A:01,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Treska cereální, brambor, zeleninová obloha, ledový čaj broskvový/voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina: Chléb se žervé, mrkvička, mléko/čaj (pomeranč) – (A:01a,01b,07)

Středa

28. 9. 2022

Dopolední svačina:

Oběd – polévka:                                   Státní svátek

Oběd – hlavní jídlo:                              MŠ uzavřena

Odpolední svačina:

Čtvrtek

29. 9. 2022

Dopolední svačina: Pomazánka liptovská, chléb fit, rajče, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Svačina plavání:  Koláč s tvarohem, jablko – (A:01a,03,07)

Oběd – polévka:  Dýňová s fritovaným hráškem – (A:01a,07)                  

Oběd – hlavní jídlo: Palačinky s tvarohem, nektarinka, voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina: Chléb, flora, okurka, jablko, mléko/čaj (osmánek) – (A:01a,01b,07)

Pátek

30. 9. 2022

Dopolední svačina: Pomazánka z tuňáka, chléb, paprika, jablko, čaj hruška máslovka – (A:01a,01b,04,07)

Oběd – polévka: Vývar drůbeží s ovesnými vločkami – (A:01a,01d,09)

Oběd – hlavní jídlo: Krůtí paprikáš, bulgur, voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina: Domácí koláč, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,03,06,07)

Pondělí

3. 10. 2022

Dopolední svačina: Pomazánka česneková, chléb, okurka, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka: Zeleninová s kuskusem – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Pizza se zeleninou a sýrem, ledový čaj višňový/voda  – (A:01a,07)

Odpolední svačina: Kaiserka s máslem a plátkovým sýrem, rajče, banán, mléko/čaj  (banán) – (A:01a,07)

Úterý

4. 10. 2022

Dopolední svačina: Pomazánka ze tří druhů sýra, chléb žitný, okurka, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka: Rybí s fritátovými nudlemi – (A:01a,03,04,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Sekaná pečeně, vařený brambor, zeleninová obloha, sirup malinový/voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina: Chléb, máslo pomazánkové, ředkvičky, mléko/čaj (rychlý snack) – (A:01a,01b,07)

Středa

5. 10. 2022

Dopolední svačina: Kaše krupicová s kakaem, jablko, čaj pomerančový- (A:01a,06,07)

Oběd – polévka: Rajská s kapáním – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Masozeleninové rizoto se sýrem, voda – (A:07)

Odpolední svačina: Pomazánka ze žervé, chléb, paprika, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Čtvrtek

6. 10. 2022

Dopolední svačina: Pomazánka tvarohová s rajčaty, chléb, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Svačina plavání: Rohlík sýrový, jablko – (A:01a,07)

Oběd – polévka: Frankfurtská – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Francouzské brambory, salát z červené řepy, minerálka/voda- (A:03,07)

Odpolední svačina: Chléb, rostlinné máslo, okurka, jablko, mléko/čaj (racio piráti) – (A:01a,01b,07)

Pátek

7. 10. 2022

Dopolední svačina: Pomazánka z rybiček, chléb, rajče, jablko, čaj meloun a jahoda – (A:01a,01b,04,07)

Oběd – polévka:  Petrželová – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Guláš segedínský, houskový knedlík, voda – (A:01a,03,07,12)

Odpolední svačina: Chléb s lučinou, paprika, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Jídlo připravují:

Alena Taclíková – hlavní kuchařka

Tatiana Walová – kuchařka

Juliia Brostivska – pomocná kuchařka

Jídelníček vypracovala:

Lucie Bestová – vedoucí školní jídelny (ŠJ)


Vážení strávníci,
na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v prezentaci: ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ

  • Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
  • Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
  • Změna jídelníčku vyhrazena.
  • Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
  • Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.

  • EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
  • ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 


Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 – Lepek – další členění:
01a – Lepek pšenice
01b – Lepek žito
01c – Lepek ječmen
01d – Lepek oves

Původní kód 08 – Skořápkové plody – další členění:
08a – Mandle
08b – Lískové ořechy
08c – Vlašské ořechy
08d – Kešu ořechy
08e – Pekanové ořechy