Pondělí

6. 2. 2023

Dopolední svačina:  Pěna sýrová, chléb, paprika, jablko, kakao/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Zeleninová s noky – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Sicilské špagety, ledový čaj/voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina: Rohlík s máslem, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,06,07)

Úterý

7. 2. 2023

Dopolední svačina: Pomazánka rybičková, chléb, rajče, jablko, čaj trnka – (A:01a,01b,04,07)

Oběd – polévka: Pohanková – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Maso na leču, šťouchaný brambor, sirup jablkový/voda – (A:01a,07,09)

Odpolední svačina: Jogurt bílý, knuspi kukuřice, jablko, čaj jablko a mango  (jogurt) – (A:07)

Středa

8. 2. 2023

Dopolední svačina: Pomazánka z ředkviček, chléb, rajče, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,03,07)

Oběd – polévka:  Drůbková – (A:01a,03,09)

Oběd – hlavní jídlo: Rizoto se sýrem, červená řepa, voda – (A:07)

Odpolední svačina: Dalamánek, mandarinka, mléko/čaj (mandarinka) – (A:01a,07)

Čtvrtek

9. 2. 2023

Dopolední svačina: Chléb obložený vejcem, jablko, mléko/čaj  – (A:01a,01b,03,07)

Svačina plavání:  ——————————–

Oběd – polévka:  Luštěninová – (A:01a,07,09)                  

Oběd – hlavní jídlo: Krůtí paprikáš, tarhoňa, ovocný nápoj citrón/voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina: Máslo pomazánkové, chléb, okurka, jablko, mléko/čaj (sušenka) – (A:01a,01b,07)

Pátek

10. 2. 2023

Dopolední svačina:  Pěna pažitková, chléb, rajče, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07,09)

Oběd – polévka:  Květáková – (A:01a,03,07)

Oběd – hlavní jídlo:  Přírodní plátek, bramborová kaše,  voda – (A:01,07)                                    

Odpolední svačina: Domácí koláč, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,03,07)

Pondělí

13. 2. 2023

Dopolední svačina:  Pomazánka švédská, chléb, rajče, jablko, čaj lesní skřítek- (A:01a,01b,04,07)

Oběd – polévka:  Zeleninová se zavářkou – (A:01a,09)

Oběd – hlavní jídlo: Alpský kynutý knedlík s vanilkovým krémem, minerálka/voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Chléb žitný s lučinou, paprika, banán, mléko/čaj (banán) – (A:01a,01b,07)

Úterý

14. 2. 2023

Dopolední svačina:  Pomazánka zeleninová, chléb, rajče, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,03,07)

Oběd – polévka:  S játrovými knedlíčky – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Krůtí nudličky na kari s jasmínovou rýží, džus tropic/voda – (A:07)

Odpolední svačina:  Chléb, žervé, okurka, jablko, mléko/čaj (biosaurus) – (A:01a,01b,07)

Středa

15. 2. 2023

Dopolední svačina: Chléb s madetou, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Kulajda – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Celerový karbanátek s kuřecím masem, brambor, voda – (A:01a,03,07,09)

Odpolední svačina:  Loupák, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,03,07)

Čtvrtek

16. 2. 2023

Dopolední svačina: Tvarohovo smetanový dezert, amarant. cereálie, jablko, čaj zahradní směs – (A:07)

Svačina plavání: Koláč s tvarohem, jablko – (A:01a,03,07)

Oběd – polévka:  Zeleninový vývar – (A:09)

Oběd – hlavní jídlo:  Hamburská kýta, houskový knedlík, voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Toastový chléb tmavý, máslo pomazánkové, kedluben, mléko/čaj (knuspi) – (A:01a,06,07)

Pátek

17. 2. 2023

Dopolední svačina:  Chléb s máslem, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Sicilská rybí – (A:01a,04,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Sekaná pečeně, vařený brambor, salát z bílého zelí, ovocný nápoj černý rybíz/voda – (A:01a,03,07,10)

Odpolední svačina:  Ovocné pyré, plátek bio kaštan, čaj lesní plody (jablko) – (A:0)

Jídlo připravují:

Alena Taclíková – hlavní kuchařka

Tatiana Walová – kuchařka

Juliia Brostivska – pomocná kuchařka

Jídelníček vypracovala:

Lucie Bestová – vedoucí školní jídelny (ŠJ)


Vážení strávníci,
na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v prezentaci: ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ

  • Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
  • Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
  • Změna jídelníčku vyhrazena.
  • Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
  • Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.

  • EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
  • ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 


Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 – Lepek – další členění:
01a – Lepek pšenice
01b – Lepek žito
01c – Lepek ječmen
01d – Lepek oves

Původní kód 08 – Skořápkové plody – další členění:
08a – Mandle
08b – Lískové ořechy
08c – Vlašské ořechy
08d – Kešu ořechy
08e – Pekanové ořechy