Pondělí

16. 6. 2025

Dopolední svačina:  Chléb s lučinou, okurka, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:   Zeleninová – (A:01a,09)

Oběd – hlavní jídlo:   Špecle se špenátem, domácí citrónová limonáda/voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Chléb s bylinkovým máslem, rajče, banán, mléko/čaj (banán) – (A:01a,01b,07)

Úterý

17. 6. 2025

Dopolední svačina:  Rohlík vícezrnný, zeleninová miska, mléko/čaj – (A:01a,01b,06,07,11,13)

Oběd – polévka: Luštěninová – (A:01a,03,09)

Oběd – hlavní jídlo: Pizza šunka/sýr, voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina: Chléb s marmeládou, jablko, mléko/čaj (                  ) – (A:01a,01b,07)

Středa

18. 6. 2025

Dopolední svačina: Pomazánka tvarohová, veka, okurka, jablko, mléko/čaj – (A:01a,07)

Oběd – polévka:  Rajská s noky – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Cizrnové kari s jasmínovou rýží, ovocný nápoj kiwi/voda – (A:0)

Odpolední svačina: Domácí pribináček, knuspi, jablko, čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Čtvrtek

19. 6. 2025

Dopolední svačina:  Kobliha, melounová miska, bílá káva/čaj – (A:01a,03,07)

Svačina plavání:  Kobliha, jablko – (A:01a,03,07)

Oběd – polévka:  Vločková – (A:01a,01d,07,09)          

Oběd – hlavní jídlo:  Sekaná, vařený brambor, zeleninová obloha, voda – (A:01a,03,07,10)

Odpolední svačina:  Chléb žitný se žervé, okurka, jablko, mléko/čaj (sušenka) – (A:01a,01b,07)

Pátek

20. 6. 2025

Dopolední svačina:  Chléb obložený vejcem, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,03,07)

Oběd – polévka:  Krupicová – (A:01a,03,07,09)                                                                                                   

Oběd – hlavní jídlo: Špekové knedlíky, ledový čaj/voda – (A:01a,03,07,12)                                                                       

Odpolední svačina: Chléb, almette, rajče, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Pondělí

23. 6. 2025

Dopolední svačina: Pomazánka ze strouhaného sýra, chléb, rajče, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka: Z kořenové zeleniny – (A:09)

Oběd – hlavní jídlo: Losos na másle, zeleninová kaše, minerálka/voda – (A:04,07,09)

Odpolední svačina: Kaiserka s almette, okurka, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,06,07)

Úterý

24. 6. 2025

Dopolední svačina:  Bezé koláč, jablko, mléko/čaj – (A:01a,03,07)

Oběd – polévka:  Selská – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Kaše ze žlutého hrachu, vařené vejce, chléb, okurka, voda – (A:01a,01b,03,07,10)

Odpolední svačina:  Chléb s máslem, kedluben, mléko/čaj (biosaurus) – (A:01a,01b,07)

Středa

25. 6. 2025

Dopolední svačina:  Pomazánka masová, chléb, rajče, jablko, čaj zahradní ovoce – (A:01a,01b,07,10)

Oběd – polévka: Špenátová – (A:01a,03,07)

Oběd – hlavní jídlo:  Karbanátek, šťouchaný brambor s pažitkou, citrónová limonáda/voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Pomazánka z patifu, houska, rajče, pomeranč, mléko/čaj (pomeranč) – (A:01a,06,07)

Čtvrtek

26. 6. 2025

Dopolední svačina:  Bábovka třená s kakaem, hroznové víno, mléko/čaj – (A:01a,03,06,07)

Svačina plavání:  ——————————————————

Oběd – polévka: Z vaječné jíšky – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Lasagne s boloňským ragů, voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Chléb s pomazánkovým máslem, rajče, jablko, mléko/čaj (ovesná svačinka) – (A:01a,01b,07)

Pátek

27. 6. 2025

Dopolední svačina: Chléb s madetkou, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Zeleninová s bulgurem – (A:01a,09)

Oběd – hlavní jídlo: Maso na leču, bramborové noky, džus ananasový/voda  – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Chléb s lučinou, zeleninová miska, mléko/čaj (jablko) – (A:01,01b,07)

Jídlo připravují:

Alena Taclíková    – hlavní kuchařka

Juliia Brostivska    – kuchařka

Petra Hazlbauerová – pomocná kuchařka

Jídelníček vypracovala:

Lucie Bestová – vedoucí školní jídelny (ŠJ)


Vážení strávníci,
na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v prezentaci: ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ

  • Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
  • Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
  • Změna jídelníčku vyhrazena.
  • Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
  • Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.

  • EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
  • ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 


Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 – Lepek – další členění:
01a – Lepek pšenice
01b – Lepek žito
01c – Lepek ječmen
01d – Lepek oves

Původní kód 08 – Skořápkové plody – další členění:
08a – Mandle
08b – Lískové ořechy
08c – Vlašské ořechy
08d – Kešu ořechy
08e – Pekanové ořechy