Pondělí

17. 2. 2025

Dopolední svačina:  Pomazánka tvarohová s rajčaty, chléb, banán, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:   Zeleninová s jáhlovou zavářkou – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:   Špagety se zeleninovou směsí sypané parmazánem, voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina:  Chléb se sýrem, paprika, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Úterý

18. 2. 2025

Dopolední svačina:  Třená bábovka s kakaem, jablko, mléko/čaj – (A:01a,03,06,07)

Oběd – polévka: Čočková – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Tortila a la Caesar, kuřecí maso, salát, dip, mošt/voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina: Chléb s bylinkovým máslem, rajče, jablko, mléko/čaj (new bar) – (A:01a,01b,07)

Středa

19. 2. 2025

Dopolední svačina: Pomazánka z tuňáka, houska, jablko, čaj tropic – (A:01a,01b,04,07)

Oběd – polévka:  Z pečené zeleniny – (A:09)

Oběd – hlavní jídlo: Vepřové na žampionech s rýží, voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina: Chléb slunečnicový, žervé, okurka, pomeranč, mléko/čaj (pomeranč) – (A:01a,01b,07,11,13)

Čtvrtek

20. 2. 2025

Dopolední svačina: Šáteček mák/tvaroh/povidla, jablko, mléko/čaj – (A:01a,03,07)

Svačina plavání:  —————————————————

Oběd – polévka:  Z kysaného zelí – (A:01a,07,12)                

Oběd – hlavní jídlo: Sumeček africký se zeleninovou kaší, ledový čaj/voda – (A:04,07,09)

Odpolední svačina: Chléb, lučina, lahůdková mrkvička, caro/čaj (sušenka) – (A:01a,01b,01c,07)

Pátek

21. 2. 2025

Dopolední svačina: Pomazánka ze tří druhů sýra, chléb, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01,01b,07)

Oběd – polévka:  Gulášová – (A:01a,07,09)                                                                    

Oběd – hlavní jídlo:  Bulgureto se sýrem, okurka, brambor, sirup/voda – (A:01a,07,10)                                            

Odpolední svačina:  Přesnídávka v kapsičce, piškoty, čaj (přesnídávka) – (A:01a,03,07)

Pondělí

24. 2. 2025

Dopolední svačina: Pomazánka liptovská, chléb toastový tmavý, rajče, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Vývar masový – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Slovenské halušky, ovocný nápoj kiwi/voda – (A:01a,03,07,12)

Odpolední svačina:  Pěna sýrová, chléb, okurka, mandarinka, vitakao/čaj (mandarinka) – (A:01a,01b,07)

Úterý

25. 2. 2025

Dopolední svačina:  7zrnná bageta s máslem, ovocná miska, mléko/čaj – (A:01a,01d,06,07,11,13)

Oběd – polévka:  Francouzská – (A:01a,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Čočka na kyselo, chléb, vejce, okurka, voda – (A:01a,03,07,10)

Odpolední svačina:  Chléb s almette, rajče, jablko, mléko/čaj (sušenka) – (A:01a,01b,07)

Středa

26. 2. 2025

Dopolední svačina:  Pomazánka z rybiček, chléb, paprika, jablko, čaj lesní plody – (A:01a,01b,04,07)

Oběd – polévka:  Zeleninová s krupkami – (A:09)

Oběd – hlavní jídlo:  Karlovarský guláš, těstovina, ledový čaj/voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Rohlík s rostlinným máslem, kedluben, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,07)

Čtvrtek

27. 2. 2025

Dopolední svačina:  Kobliha s marmeládou, jablko, mléko/čaj – (A:01a,03,07)

Svačina plavání:  Kobliha s marmeládou, jablko – (A:01a,03,07)

Oběd – polévka:  Minestrone – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Štěpánská pečeně, rýže jasmínová, voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Krém z patifu, veka, okurka, jablko, mléko/čaj (sušenka) – (A:01a,06,07)

Pátek

28. 2. 2025

Dopolední svačina: Smetanový jogurt s ovocem, knuspi bio kaštan, jablko, čaj meloun a jahoda – (A:07)

Oběd – polévka:  Zeleninová s bylinkovými noky – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Kuřecí stehno, zelí, bramborový knedlík, mošt/voda  – (A:01a,07,10,12)

Odpolední svačina:  Chléb s pomazánkovým máslem, okurka, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01,01b,07)

Jídlo připravují:

Alena Taclíková    – hlavní kuchařka

Juliia Brostivska    – kuchařka

Petra Hazlbauerová – pomocná kuchařka

Jídelníček vypracovala:

Lucie Bestová – vedoucí školní jídelny (ŠJ)


Vážení strávníci,
na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v prezentaci: ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ

  • Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
  • Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
  • Změna jídelníčku vyhrazena.
  • Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
  • Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.

  • EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
  • ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 


Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 – Lepek – další členění:
01a – Lepek pšenice
01b – Lepek žito
01c – Lepek ječmen
01d – Lepek oves

Původní kód 08 – Skořápkové plody – další členění:
08a – Mandle
08b – Lískové ořechy
08c – Vlašské ořechy
08d – Kešu ořechy
08e – Pekanové ořechy