Pondělí

8. 12. 2025

Dopolední svačina:  Pěna sýrová, chléb, paprika, jablko, mléko/čaj  – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:   Zeleninová s jáhlami – (A:09)

Oběd – hlavní jídlo:  Buchtičky se šodó, voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Houska raženka s máslem, mandarinka, mléko/čaj (mandarinka) – (A:01a,07)

Úterý

9.12. 2025

Dopolední svačina:  Pomazánka mrkvová s ředkvičkami, chléb, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Z krupice s vejcem – (A:01a,03,07,09)                                              

Oběd – hlavní jídlo:  Kari rizoto s uzeným tofu, ledový čaj/voda – (A:01a,06,07)

Odpolední svačina:  Višňové brownies, jablko, mléko/čaj (višňové brownies) – (A:01a,03,06,07)

Středa

10.12. 2025

Dopolední svačina: Šunková pěna, chléb, okurka, banán, čaj jahoda s vanilkou – (A:01a,01b,07,10)

Oběd – polévka:  Pohanková – (A:09)

Oběd – hlavní jídlo: Koprová omáčka, hovězí maso, houskový knedlík, minerálka/voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina: Jogurt ovocný, knuspi švédský, jablko, čaj (jogurt ovocný) – (A:07)

Čtvrtek

11.12. 2025

Dopolední svačina:  Rohlík kroucený s mákem, ovocná miska, mléko/čaj – (A:01a,07)

Svačina plavání:  Rohlík kroucený s mákem, banán – (A:01a)

Oběd – polévka: Krém z pečené zeleniny – (A:01a,07,09)          

Oběd – hlavní jídlo:  Zapečené těstoviny, okurka, voda – (A:01a,03,07,10)

Odpolední svačina:  Chléb žitný s almette, rajče, jablko, mléko/čaj (biosaurus) – (A:01a,01b,07)

Pátek

12.12. 2025

Dopolední svačina:  Pomazánka ze sýra cottage, chléb, rajče, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Svačina plavání:  Kabátníček, jablko – (A:01a,06,07)

Oběd – polévka:  Batátová s čočkou beluga – (A:0)                                                                                                   

Oběd – hlavní jídlo: Čerstvý candát na másle, bramborovo zeleninová kaše, ovocný nápoj/voda – (A:04,07)                                                                       

Odpolední svačina: Chléb s plátkovým sýrem, zeleninová miska, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Pondělí

15.12. 2025

Dopolední svačina: Pomazánka z tuňáka, houska, paprika, jablko, čaj lesní plody – (A:01a,01b,04,07)

Oběd – polévka:  Drůbeží s nudlemi – (A:01a,09)

Oběd – hlavní jídlo: Znojemská pečeně s rýží, sirup višňový/voda – (A:01a,07,10)                                  

Odpolední svačina: Chléb, palouček, rajče, pomeranč, mléko/čaj (pomeranč) – (A:01a,01b,07)

Úterý

16.12. 2025

Dopolední svačina:  Chléb chlupatý, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Bramborová s kroupami – (A:01a,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Kuskuseto se sýrem, červená řepa, voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina:  Šáteček tvarohový, jablko, bílá káva/čaj (šáteček tvarohový) – (A:01a,03,07)

Středa

17.12. 2025

Dopolední svačina:  Chléb obložený vejcem, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,03,07)

Oběd – polévka: Zeleninová se sýrovými noky – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Guláš segedínský s celozrnným knedlíkem, ledový čaj/voda – (A:01a,03,06,07,12)

Odpolední svačina:  Chléb se žervé, okurka, banán, mléko/čaj (banán) – (A:01a,01b,07)

Čtvrtek

18.12. 2025

Dopolední svačina:  Vánočka, ananas, mléko/čaj – (A:01a,03,07)

Svačina plavání:  Vánočka, jablko – (A:01a,03,07)

Oběd – polévka:  Z míchaných luštěnin – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Kuře pečené, vařený brambor, zeleninová obloha, mošt/voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina:  Chléb třicátník, lučina, lahůdková mrkvička, mléko/čaj (racio piráti) – (A:01a,01b,07)

Pátek

19.12. 2025

Dopolední svačina: Pohanková kaše se skořicí, jablko, čaj meloun a jahoda – (A:07)

Svačina plavání: Tvaroh v kapsičce, jablko – (A:07)

Oběd – polévka:  Ze zeleného hrášku – (A:01a,03,07)

Oběd – hlavní jídlo:  Králík pečený na zelenině, bramborové gnocchi, voda  – (A:01a,07)

Odpolední svačina:  Chléb se sýrovou pomazánkou, okurka, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Jídlo připravují:

Juliia Brostivska    – kuchařka

Petra Hazlbauerová – pomocná kuchařka

Jana Mersteinerová – pomocná kuchařka

Jídelníček vypracovala:

Lucie Bestová – vedoucí školní jídelny (ŠJ)


Vážení strávníci,
na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny.

Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.

  • Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
  • Změna jídelníčku vyhrazena.
  • Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
  • Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.

  • EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
  • ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 


Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 – Lepek – další členění:
01a – Lepek pšenice
01b – Lepek žito
01c – Lepek ječmen
01d – Lepek oves

Původní kód 08 – Skořápkové plody – další členění:
08a – Mandle
08b – Lískové ořechy
08c – Vlašské ořechy
08d – Kešu ořechy
08e – Pekanové ořechy