Pondělí |
31. 3. 2025 |
Dopolední svačina: Šlehaná lučina s pažitkou, houska, rajče, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)
Oběd – polévka: Italská minestrone – (A:01a,07,09) Oběd – hlavní jídlo: Palačinky s jahodovou marmeládou, mandarinka, voda – (A:01a,03,07) Odpolední svačina: Chléb chlupatý, okurka, pomeranč, mléko/čaj (pomeranč) – (A:01a,01b,07) |
|
Úterý |
1. 4. 2025 |
Dopolední svačina: Bábovka třená s kakaem, jablko, mléko/čaj – (A:01a,03,06,07)
Oběd – polévka: Masový vývar s nudlemi – (A:01a,03,07,09) Oběd – hlavní jídlo: Krůtí nudličky na kari s jasmínovou rýží, sirup/voda – (A:01a,07) Odpolední svačina: Chléb třicátník, bylinkové máslo, paprika, jablko, mléko/čaj (ovesná svačinka) – (A:01a,01b,07) |
|
Středa |
2. 4. 2025 |
Dopolední svačina: Chléb se šunkou a sýrem, paprika, jablko, čaj zahradní ovoce – (A:01a,01b,07)
Oběd – polévka: Zeleninová s jáhlovou zavářkou – (A:09) Oběd – hlavní jídlo: Kuřecí řízek, bramborová kaše, zeleninový salát, voda – (A:01a,03,07) Odpolední svačina: Chléb s almette, ředkvička, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07) |
|
Čtvrtek |
3. 4. 2025 |
Dopolední svačina: Šáteček s tvarohem, hroznové víno, mléko/čaj – (A:01a,03,07)
Svačina plavání: Šáteček s tvarohem, jablko – (A:01a,03,07) Oběd – polévka: Vývar z kořenové zeleniny s rýží – (A:01a,03,07,09) Oběd – hlavní jídlo: Svíčková na smetaně, houskový knedlík, mošt/voda – (A:01a,03,07) Odpolední svačina: Jogurt smetanový, pečivo, jablko, čaj (jogurt) – (A:01a,06,07) |
|
Pátek |
4. 4. 2025 |
Dopolední svačina: Pomazánka z tvarohu s rajčaty, chléb, jablko, mléko/čaj – (A:01,01b,07)
Oběd – polévka: Valašská kyselica – (A:07,12) Oběd – hlavní jídlo: Králík na houbách, gnocchi, ledový čaj/voda – (A:01a,07) Odpolední svačina: Chléb s medovým máslem, ovocná miska, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07) |
Pondělí |
7. 4. 2025 |
Dopolední svačina: Pomazánka ředkvičková, chléb, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)
Oběd – polévka: Krémová s karotkou a koriandrem – (A:07) Oběd – hlavní jídlo: Čerstvá ryba, šťouchaný brambor, minerálka/voda – (A:04,07) Odpolední svačina: Kaiserka s lučinou, kedluben, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,07) |
|
Úterý |
8. 4. 2025 |
Dopolední svačina: Čoko rohlík, banán, mléko/čaj – (A:01a,03,06,07)
Oběd – polévka: Z čočky beluga – (A:0) Oběd – hlavní jídlo: Kuře pečené, rýže s quinoou, nápoj ovocný ananas/voda – (A:07) Odpolední svačina: Pěna tvarohová, chléb cvrček, rajče, jablko, mléko/čaj (biosaurus) – (A:01a,01b,07) |
|
Středa |
9. 4. 2025 |
Dopolední svačina: Pomazánka masová, chléb, okurka, jablko, čaj mango – (A:01a,01b,07,10)
Oběd – polévka: Vývar slepičí s nudlemi – (A:01a,03,07,09) Oběd – hlavní jídlo: Vepřový guláš, houskový knedlík, voda – (A:01a,03,07) Odpolední svačina: Chléb toastový tmavý, máslo bylinkové, zeleninová miska, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,06,07) |
|
Čtvrtek |
10. 4. 2025 |
Dopolední svačina: Celozrnná houska, zeleninová miska, mléko/čaj – (A:01a,01c,06,07)
Svačina plavání: Celozrnná houska, jablko – (A:01a,01c,06) Oběd – polévka: Z celeru pečeného v paprice – (A:09) Oběd – hlavní jídlo: Lasagne po boloňsku se sýrem, voda – (A:01a,03,07) Odpolední svačina: Pomazánka ze tří druhů sýra, chléb, okurka, mléko/čaj (ovocná tyčinka) – (A:01a,01b,07) |
|
Pátek |
11. 4. 2025 |
Dopolední svačina: Pomazánka vajíčková, chléb, okurka, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,03,07)
Oběd – polévka: Krém batátový – (A:07) Oběd – hlavní jídlo: Zeleninové muffiny, salát z červeného zelí, voda – (A:03,07) Odpolední svačina: Ovocná přesnídávka, piškoty, jablko, čaj (přesnídávka) – (A:01,03) |
Jídlo připravují:
Alena Taclíková – hlavní kuchařka
Juliia Brostivska – kuchařka
Petra Hazlbauerová – pomocná kuchařka
Jídelníček vypracovala:
Lucie Bestová – vedoucí školní jídelny (ŠJ)
Vážení strávníci,
na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“ začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.
Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v prezentaci: ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ
- Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
- Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
- Změna jídelníčku vyhrazena.
- Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
- Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.
- EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
- ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků
Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.
Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:
Původní kód 01 – Lepek – další členění:
01a – Lepek pšenice
01b – Lepek žito
01c – Lepek ječmen
01d – Lepek oves
Původní kód 08 – Skořápkové plody – další členění:
08a – Mandle
08b – Lískové ořechy
08c – Vlašské ořechy
08d – Kešu ořechy
08e – Pekanové ořechy