Pondělí

10. 11. 2025

Dopolední svačina:  Pomazánka z lučiny, chléb, rajče, mléko, čaj  – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:   Zeleninová – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Tvarohové knedlíčky s jahodami, voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Chléb, máslo pomazánkové, okurka, jablko, mléko/čaj (kiwi) – (A:01a,01b,07)

Úterý

11.11. 2025

Dopolední svačina:  Probiotické mléko, knuspi plátek švédský, mandarinka, čaj ovocný – (A:07)

Oběd – polévka:  Kuřecí s jáhlámi – (A:09)                                              

Oběd – hlavní jídlo:  Hamburská kýta na smetaně, houskový knedlík, ledový čaj/voda – (A:01a,03,07,09)

Odpolední svačina:  Pomazánka s pažitkou, chléb třicátník, okurka, jablko, mléko/čaj (čoko rohlík) – (A:01a,01b,07)

Středa

12.11. 2025

Dopolední svačina: Chléb obložený šunkou, paprika, jablko, čaj třešeň a rakytník – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  S drožďovou rýží – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Panenka s bylinkovým máslem a bramborovou kaší, ovocný nápoj/voda – (A:07)

Odpolední svačina: Pomazánka ze sýru cottage, chléb, banán, mléko/čaj (banán) – (A:01a,01b,07)

Čtvrtek

13.11. 2025

Dopolední svačina:  Celozrnná bagetka se sýrem gouda a zeleninou, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01d,06,07)

Svačina plavání:  Kabátníček, jablko – (A:01a,03,06,07)

Oběd – polévka: Špenátová – (A:01a,03,07,09)          

Oběd – hlavní jídlo:  Srbské rizoto se sýrem, červená řepa, voda – (A:07)

Odpolední svačina:  Chléb cvrček se žervé, lahůdková mrkvička, mléko/čaj (cibulová bageta) – (A:01a,01b,07)

Pátek

14.11. 2025

Dopolední svačina:  Pomazánka vajíčková, chléb, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,03,07,10)

Svačina plavání:  Kabátníček, jablko – (A:01a,03,06,07)

Oběd – polévka:  Česneková – (A:07,09)                                                                                                   

Oběd – hlavní jídlo: Kuře na paprice, těstovina, minerálka/voda – (A:01a,07)                                                                       

Odpolední svačina: Jogurt bílý, amarantové cereálie, jablko, čaj (jogurt) – (A:07)

Pondělí

17.11. 2025

Dopolední svačina: 

Oběd – polévka:                                        Státní svátek

Oběd – hlavní jídlo:                                   MŠ uzavřena

Odpolední svačina: 

Úterý

18.11. 2025

Dopolední svačina:  Celozrnná bábovka s máslem, hroznové víno, mléko/čaj – (A:01a,01b,03,06,07)

Oběd – polévka:  Zeleninová s bylinkovými noky – (A:01a,01b,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Fazolový guláš se zeleninou, chléb, mošt/voda – (A:01a,01b,07,09)

Odpolední svačina:  Pomazánka z brokolice, chléb cvrček, okurka, mandarinka, mléko/čaj (mandarinka) – (A:01a,01b,07)

Středa

19.11. 2025

Dopolední svačina:  Pomazánka z pečené mrkve, veka, jablko, mléko/čaj – (A:01a,07)

Oběd – polévka: Slepičí – (A:01a,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Rajská omáčka s hovězím masem a těstovinou, voda – (A:01a,07,09)

Odpolední svačina:  Chléb se strouhaným sýrem, paprika, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Čtvrtek

20.11. 2025

Dopolední svačina:  Bramborová placka, jablko čaj – (A:01a,07,11)

Svačina plavání:  Bramborová placka, ovocné smoothie – (A:01a,07,11)

Oběd – polévka:  Krém žampiónový – (A:07)

Oběd – hlavní jídlo:  Kuřecí čína, rýže s quinoou, voda – (A:01a)

Odpolední svačina:  Chléb semolinový s pomazánkou z kapie, jablko, mléko/čaj (rychlý snack) – (A:01a,01b,07)

Pátek

21.11. 2025

Dopolední svačina: Pomazánka z tuňáka, chléb, paprika, jablko, čaj lesní plody – (A:01a,01b,04,07)

Svačina plavání: Koblížek s marmeládou, jablko – (A:01a,03,07)

Oběd – polévka:  Zeleninová s těstovinovou rýží – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Debrecínský guláš, celozrnné těstoviny, ovocný nápoj černý rybíz/voda  – (A:01a,07)

Odpolední svačina:  Chléb s almette, rajče, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Jídlo připravují:

Juliia Brostivska    – kuchařka

Petra Hazlbauerová – pomocná kuchařka

Jana Mersteinerová – pomocná kuchařka

Jídelníček vypracovala:

Lucie Bestová – vedoucí školní jídelny (ŠJ)


Vážení strávníci,
na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny.

Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.

  • Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
  • Změna jídelníčku vyhrazena.
  • Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
  • Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.

  • EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
  • ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 


Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 – Lepek – další členění:
01a – Lepek pšenice
01b – Lepek žito
01c – Lepek ječmen
01d – Lepek oves

Původní kód 08 – Skořápkové plody – další členění:
08a – Mandle
08b – Lískové ořechy
08c – Vlašské ořechy
08d – Kešu ořechy
08e – Pekanové ořechy