Pondělí

19. 5. 2025

Dopolední svačina:  Pěna tvarohová s rajčaty, chléb, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:   Pohanková – (A:09)

Oběd – hlavní jídlo:   Losos na másle, brambor sypaný pažitkou, voda – (A:04,07)

Odpolední svačina:  Chléb chlupatý, paprika, banán, mléko/čaj (banán) – (A:01a,01b,07)

Úterý

20. 5. 2025

Dopolední svačina:  Chléb se šunkou, okurka, jablko, čaj goji a limetka – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka: Kulajda – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Znojemská pečeně, bulgur, džus/voda – (A:01a,07,10)

Odpolední svačina: Celozrnná bábovka s máslem, jablko, mléko/čaj (koláč) – (A:01a,01b,06,07)

Středa

21. 5. 2025

Dopolední svačina: Pomazánka z avokáda, veka, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,07)

Oběd – polévka:  Slepičí s těstovinovou rýží – (A:01a,01b,03,07)

Oběd – hlavní jídlo: Zapečené těstoviny, červená řepa, voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina: Chléb, lučina, okurka, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Čtvrtek

22. 5. 2025

Dopolední svačina:  Loupák, ovocná miska, mléko/čaj – (A:01a,03,07)

Svačina plavání:  Loupák, jablko – (A:01a,03)

Oběd – polévka:  Petrželová – (A:01a,09)          

Oběd – hlavní jídlo:  Kuře a la bažant, rýže basmati, domácí citrónová limonáda/voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina:  Chléb s almette, rajče, jablko, mléko/čaj (sušenka) – (A:01a,01b,07)

Pátek

23. 5. 2025

Dopolední svačina:  Chléb s plátkovým sýrem madeland, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Z kořenové zeleniny s kapáním – (A:01a,03,07,09)                                                                                                   

Oběd – hlavní jídlo: Žemlovka s jablky a tvarohem, voda – (A:01a,03,07)                                                                       

Odpolední svačina: Pomazánka sýrová, chléb, okurka, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Pondělí

26. 5. 2025

Dopolední svačina: Pomazánka ze tří druhů sýra, chléb, okurka, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka: Zeleninová s jáhlami – (A:09)

Oběd – hlavní jídlo: Boloňské špagety se sýrem, voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina: Chléb s máslem pomazánkovým, rajče, hruška, mléko/čaj (hruška) – (A:01a,01b,07)

Úterý

27. 5. 2025

Dopolední svačina:  Obložená 7zrnná bageta, zeleninová miska, mléko/čaj – (A:01a,06,07,11,13)

Oběd – polévka:  Kmínová – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Játra na cibulce s jasmínovou rýží, minerálka/voda – (A:01a)

Odpolední svačina:  Chléb se žervé, okurka, jablko, mléko/čaj (sušenka) – (A:01a,01b,07)

Středa

28. 5. 2025

Dopolední svačina:  Krupicová kaše s kakaem, jablko, čaj dobré ráno – (A:01a,06,07)

Oběd – polévka: Rybí s krutony – (A:01a,01b,04,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Maso na ajvaru, těstovina, voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina:  Chléb, šlehané almette, ředkvičky, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Čtvrtek

29. 5. 2025

Dopolední svačina:  Rohlík kroucený s mákem, ovocná miska, kakao/čaj – (A:01a,06,07)

Svačina plavání:  Rohlík kroucený s mákem, banán – (A:01a)

Oběd – polévka: Mrkvová s těstovinou – (A:01a,07)

Oběd – hlavní jídlo:  Kuřecí řízek s bramborovou kaší, zeleninový salát, džus tropic/voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Lučina šlehaná, chléb, paprika, jablko, mléko/čaj (přesnídávka) – (A:01a,01b,07)

Pátek

30. 5. 2025

Dopolední svačina: Chléb, pomazánka z patifu, okurka, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,06,07)

Oběd – polévka:  Hovězí vývar s písmenky – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Šišky s mákem, voda  – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Chléb s bylinkovým máslem, rajče, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01,01b,07)

Jídlo připravují:

Alena Taclíková    – hlavní kuchařka

Juliia Brostivska    – kuchařka

Petra Hazlbauerová – pomocná kuchařka

Jídelníček vypracovala:

Lucie Bestová – vedoucí školní jídelny (ŠJ)


Vážení strávníci,
na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v prezentaci: ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ

  • Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
  • Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
  • Změna jídelníčku vyhrazena.
  • Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
  • Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.

  • EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
  • ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 


Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 – Lepek – další členění:
01a – Lepek pšenice
01b – Lepek žito
01c – Lepek ječmen
01d – Lepek oves

Původní kód 08 – Skořápkové plody – další členění:
08a – Mandle
08b – Lískové ořechy
08c – Vlašské ořechy
08d – Kešu ořechy
08e – Pekanové ořechy