Pondělí |
15. 9. 2025 |
Dopolední svačina: Termix, kaiserka, jablko, čaj černý bez – (A:01a,06,07)
Oběd – polévka: Z vaječné jíšky – (A:01a,03,07,09) Oběd – hlavní jídlo: Přírodní rybí filé, vařený brambor, dušená zelenina, sirup malina/voda – (A:01a,04,07) Odpolední svačina: Chléb s bylinkovým máslem, paprika, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07) |
|
Úterý |
16.9. 2025 |
Dopolední svačina: Pomazánka tvarohová s rajčaty, chléb kabátův cvrček, hroznové víno, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)
Oběd – polévka: Krém masový – (A:01a,03,07,09) Oběd – hlavní jídlo: Zeleninový kuskus s kuřecím masem, sýr, červená řepa, voda – (A:01a,07) Odpolední svačina: Kakaový koláč s tvarohem, jablko, mléko/čaj (kakaový koláč s tvarohem) – (A:01a,03,06,07) |
|
Středa |
17.9. 2025 |
Dopolední svačina: Pomazánka ze strouhaného sýra, chléb, rajče, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)
Oběd – polévka: Z podzimní zeleniny – (A:07,09) Oběd – hlavní jídlo: Fazolový kotlík s chlebem, ovocný nápoj kiwi/voda – (A:01a,01b,07) Odpolední svačina: Chléb, palouček, okurka, hruška, bílá káva/čaj (hruška) – (A:01a,01b,07) |
|
Čtvrtek |
18.9. 2025 |
Dopolední svačina: Pomazánka z pečené mrkve, houska, jablko, mléko/čaj – (A:01a,07,11)
Svačina plavání: Koblížek, jablko – (A: 01a,03,07) Oběd – polévka: Kuřecí s nudličkami – (A:01a,07,09) Oběd – hlavní jídlo: Pečené maso, červené zelí, bramborový knedlík, voda – (A:01a,03,07,12) Odpolední svačina: Chléb třicátník s plátkovým sýrem madeland, jablko, mléko/čaj (racio piráti) – (A:01a,01b,07) |
|
Pátek |
19.9. 2025 |
Dopolední svačina: Pomazánka z droždí, chléb, rajče, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,03,06,07)
Svačina plavání: Koblížek, jablko – (A: 01a,03,07) Oběd – polévka: Česneková s krutony – (A:01a,01b,03,07,09) Oběd – hlavní jídlo: Čevabčiči, vařený brambor, zeleninová obloha, mošt/voda – (A:01a,03,07,10) Odpolední svačina: Domácí koláč, ovocná miska, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,03,06,07) |
Pondělí |
22.9. 2025 |
Dopolední svačina: Chléb s madetkou, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)
Oběd – polévka: Vývar drůbeží s ovesnými vločkami – (A:01a,01d,07,09) Oběd – hlavní jídlo: Slovenské halušky se zelím, sirup meruňkový/voda – (A:01a,03,07) Odpolední svačina: Chléb, žervé, mrkvička, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07) |
|
Úterý |
23.9. 2025 |
Dopolední svačina: Pěna šunková, chléb třicátník, jablko, čaj dobré ráno – (A:01a,01b,07)
Oběd – polévka: S játrovými knedlíčky – (A:01a,03,07,09) Oběd – hlavní jídlo: Krůtí paprikáš, bulgur, voda – (A:01a,07) Odpolední svačina: Bábovka třená s kakaem, jablko, mléko/čaj (šáteček s mákem) – (A:01a,03,06,07) |
|
Středa |
24.9. 2025 |
Dopolední svačina: Pomazánka liptovská, chléb, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)
Oběd – polévka: Dýňová s fritovaným hráškem – (A:01a) Oběd – hlavní jídlo: Treska cereální, brambor, zeleninová obloha, ledový čaj/voda – (A:01a,04,07,11,13) Odpolední svačina: Rohlík se žervé, cherry rajčátka, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,07) |
|
Čtvrtek |
25.9. 2025 |
Dopolední svačina: Koláč mix, kakao/čaj – (A:01a,03,07)
Svačina plavání: Korn rohlík, jablko (A:01a,06) Oběd – polévka: Zeleninová – (A:01a,07,09) Oběd – hlavní jídlo: Indické butter chicken, jasmínová rýže, voda – (A:07) Odpolední svačina: Pomazánka z lučiny, chléb, okurka, jablko, mléko/čaj (bramborová placka) – (A:01a,01b,07) |
|
Pátek |
26.9. 2025 |
Dopolední svačina: Pomazánka z tuňáka, chléb, paprika, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,04,07)
Svačina plavání: Korn rohlík, jablko – (A:01a,06) Oběd – polévka: Pohanková – (A:01a,07,09) Oběd – hlavní jídlo: Žemlovka s tvarohem a jablky, ledový čaj/voda – (A:01a,03,07) Odpolední svačina: Chléb, flora, okurka, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01,01b,07) |
Jídlo připravují:
Stanislava Bestajovská – hlavní kuchařka
Juliia Brostivska – kuchařka
Petra Hazlbauerová – pomocná kuchařka
Jana Mersteinerová – pomocná kuchařka
Jídelníček vypracovala:
Lucie Bestová – vedoucí školní jídelny (ŠJ)
Vážení strávníci,
na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“ začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.
Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v prezentaci: ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ
- Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
- Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
- Změna jídelníčku vyhrazena.
- Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
- Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.
- EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
- ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků
Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.
Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:
Původní kód 01 – Lepek – další členění:
01a – Lepek pšenice
01b – Lepek žito
01c – Lepek ječmen
01d – Lepek oves
Původní kód 08 – Skořápkové plody – další členění:
08a – Mandle
08b – Lískové ořechy
08c – Vlašské ořechy
08d – Kešu ořechy
08e – Pekanové ořechy