Pondělí

30. 6. 2025

Dopolední svačina:  Pomazánka ze sýra cottage, chléb, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:   Zeleninová s kuskusem – (A:01a,09)

Oběd – hlavní jídlo:   Rýžový nákyp s meruňkami, voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Chléb chlupatý, mrkvička, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Úterý

1.7. 2025

Dopolední svačina:  Koláč mix, ovocná miska, mléko/čaj – (A:01a,03,07)

Oběd – polévka: Krém masový – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Zapečené těstoviny, ovocný nápoj/voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina: Houska s madetkou, jablko, mléko/čaj (houska) – (A:01a,07)

Středa

2.7. 2025

Dopolední svačina: Pomazánka z rybiček, chléb, paprika, jablko, čaj – (A:01a,01b,04,07)

Oběd – polévka:  Pohanková – (A:01a,09)

Oběd – hlavní jídlo: Kuřecí kapsa s rajčaty a mozzarelou, vařený brambor, ledový čaj/voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina: Jogurt, knuspi kaštan, jablko, čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Čtvrtek

3.7. 2025

Dopolední svačina:  Vícezrnná bageta se žervé, rajče, mléko/čaj – (A:01a,01d,06,07)

Svačina plavání:  ———————————————

Oběd – polévka:  Luštěninová – (A:01a,07,09)          

Oběd – hlavní jídlo:  Guláš vepřový, těstovina, voda – (A:01a,07)

Odpolední svačina:  Chléb s džemem, jablko, mléko/čaj (čoko rohlík) – (A:01a,01b,07)

Pátek

4.7. 2025

Dopolední svačina:  Pomazánka tvarohová s rajčaty, chléb, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Francouzská – (A:01a,07,09)                                                                                                   

Oběd – hlavní jídlo: Hamburská pečeně, houskový knedlík, voda – (A:01a,03,07)                                                                       

Odpolední svačina: Chléb s plátkovým sýrem, zeleninová miska, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Pondělí

7.7. 2025

Dopolední svačina: Cereálie s mlékem, jablko, čaj – (A:07)

Oběd – polévka: Z letní zeleniny – (A:01a,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Rybí filé, brambory, zeleninová obloha, minerálka/voda – (A:01a,04,07)

Odpolední svačina: Chléb s bylinkovým máslem, paprika, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Úterý

8.7. 2025

Dopolední svačina:  Loupák, meloun, bílá káva/čaj – (A:01a,01c,03,07)

Oběd – polévka:  Rajská s nočky – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Kuře pečené, jasmínová rýže s kukuřicí, domácí citrónová limonáda/voda – (A:07)

Odpolední svačina:  Chléb, lučina, rajče, jablko, mléko/čaj (biosaurus) – (A:01a,01b,07)

Středa

9.7. 2025

Dopolední svačina:  Pomazánka kapiová, chléb, rajče, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka: Z vaječné jíšky – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Pizza se šunkou, voda – (A:01a,03,07)

Odpolední svačina:  Chléb s máslem a strouhaným sýrem, okurka, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01a,01b,07)

Čtvrtek

10.7. 2025

Dopolední svačina:  Bábovka třená s kakaem, meloun, mléko/čaj – (A:01a,03,06,07)

Svačina plavání:  ——————————————————

Oběd – polévka: Pórková s krupicí – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo:  Hrachová kaše, vejce, chléb, okurka, ovocný nápoj/voda – (A:01a,01b,03,07,10)

Odpolední svačina:  Večka, žervé, ředkvička, mléko/čaj (                ) – (A:01a,07)

Pátek

11.7. 2025

Dopolední svačina: Chléb obložený sýrem a zeleninou, jablko, mléko/čaj – (A:01a,01b,07)

Oběd – polévka:  Vývar slepičí s nudlemi – (A:01a,03,07,09)

Oběd – hlavní jídlo: Milánské špagety se sýrem, voda  – (A:01a,07,09)

Odpolední svačina:  Pomazánka liptovká, chléb, rajče, jablko, mléko/čaj (jablko) – (A:01,01b,07)

Jídlo připravují:

Alena Taclíková    – hlavní kuchařka

Juliia Brostivska    – kuchařka

Petra Hazlbauerová – pomocná kuchařka

Jídelníček vypracovala:

Lucie Bestová – vedoucí školní jídelny (ŠJ)


Vážení strávníci,
na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v prezentaci: ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ

  • Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
  • Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
  • Změna jídelníčku vyhrazena.
  • Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.
  • Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.

  • EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
  • ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 


Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 – Lepek – další členění:
01a – Lepek pšenice
01b – Lepek žito
01c – Lepek ječmen
01d – Lepek oves

Původní kód 08 – Skořápkové plody – další členění:
08a – Mandle
08b – Lískové ořechy
08c – Vlašské ořechy
08d – Kešu ořechy
08e – Pekanové ořechy